Öppettider
Storgatan 20

måndag stängt
tisdag-fredag 7-18
lördag     7 - 16
söndag   8 - 16

OM OSS

 

 Den 30 april 1957 öppnade Stina Nilsson ett hembageri under namnet kakboden på Kullagatan 37 i Höganäs. Detta var begynnelsen till dagens Kakboden.

En okänd kund blir expiderad av Stina Nilsson och fru Persson. Foto från Höganäs kommuns bildarkiv.

 

I huset på Storgatan 20 var det en gång redovisningsfirma och bostad, sedan fotoaffär. 1980 blev det konditori.

Nuvarande Kakboden till höger. Lägg märke till den nu sedan länge igengrävda kanalen som flyter framför husen. Foto från Höganäs kommuns bildarkiv.

Storgatan den 1 september 1949. Huset närmast till vänster (nuvarande Kakboden) ägdes vid den tiden av Herman Karlsson sterbhus som var Höganäs Sparbanks förste kamrer.

 

2002 tar paret Anneli och Dierk Wilken över kakboden. Dierk hade då sedan länge arbetat inom bagaryrket, redan som ung bestämmde han sig för att bli den tredje i släktledet att arbeta som bagare. Det hela började när hans farfar öppnade ett bageri i Stralsund, dåvarande Östtyskland.

Anneli och Dierk.

 

Fram till 2005 har det inte varit möjligt att sitta ner och få en kopp kaffe på kakboden men nu ska det bli ändring på detta. En tillbyggnad uppförs och i denna inreds ett kafé med plats för 45 gäster. Den förses med glasdörrar på framsidan som öppnas mot en uteservering.

Foto taget innifrån den nya kafédelen.

2006 utser företagarna Höganäs Anneli och Dierk Wilken till årets företagare!